Geschiedenis Lions Rhijnhart

Lions Rhijnhart is opgericht in  november 1996 en bestaat nu bijna 23 jaar. Rechts zie je de oprichtingsfoto van onze club in 1996. Onze uitgangspunten: we zijn een gezellige, actieve club waarin mensen op vrijwillige basis samenwerken om lokaal/regionaal hulp te beiden daar waar dat nodig is. Ook staan de leden voor elkaar klaar.

Lionsclub Alphen aan den Rijn is de sponsorclub van Lions Rhijnhart. Het verschil tussen beide Lionsclub is dat Lionsclub Alphen een herenclub is en Lions Rhijnhart een gemengde club is. Jaarlijks werken wij samen in het  Lions Peace Poster project.

Achtergrondinformatie internationale Lionsorganisatie

Als antwoord op de sociale problemen ontstaan door WO I  en de snelle industralisatie, nodigde Melvin Jones, een zakenman uit Chicago, in 1917 serviceclubs in de VS uit om de ‘Associaton van Lions Clubs’ te vormen. Hij richtte zijn eerste Lionsclub op in augustus 1917 en de eerste Lions Conventie werd gehouden op 18 oktober 1917 in Dallas (Texas).  Melvin Jones werd toen de algemeen President. Volgend jaar november bestaat de internationale Lionsorganisatie 100 jaar en daaraan wordt wereldwijd aandacht geschonken. Rechts zie je het allereerste Lionslogo uit 1917.

Een serviceclub is een groep mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengt (fundraising) met als doel deze opbrengst aan goede doelen te schenken. ‘We Serve’ is het internationale motto van alle Lionsclubs in de wereld en staat voor het vinden van oplossingen voor problemen in de samenleving, het leveren van immateriële en materiële hulp en persoonlijke inzet.

Klik hier voor de geschiedenis van Lions Internationaal in powerpoint

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.