Skip to content

Diamant week vol verrassingen!

Goed nieuws! Van 15 tot 19 augustus 2022 staat onze tweede Diamantweek gepland: de vakantieweek voor kwetsbare jongeren uit Amsterdam. Om deze week mogelijk te maken, organiseren we op zondag 24 april 2022 een culinaire wandeltocht door Alphen onder de naam: STAP en HAP. De opbrengst van deze wandeling wordt gebruikt om de Diamantweek mogelijk te maken. We zijn tijdens de STAP en HAP te gast bij: Proto Tapas, de Burgemeester, de Stadsherberg en SenZaa. Wil je ook meelopen én eten tijdens onze STAP en HAP? Meld je dan aan via: alphen.rhijnhart@lions.nl Een couvert kost €44,50 exclusief drankjes.

ONZE EERSTE DIAMANTWEEK IN 2017

28 augustus: het is zover. De kids uit Amsterdam worden opgehaald. 1 september: we zwaaien hen – in de stromende regen – weer uit: na vijf dagen boordevol bijzondere gesprekken, activiteiten, ontdekken van diamantjes en lol. Kortom: een week waarin we met z’n allen volop genoten hebben!

In de Diamantweek werken Lions Rhijnhart en Stichting Combiwel samen om 28 jongeren een onvergetelijke week in Alphen aan den Rijn te bezorgen. Combiwel zet zich in voor inwoners in Amsterdam met uiteenlopende sociaal-economische achtergronden. Zij zijn eindverantwoordelijk voor de Diamantweek en begeleiden de jongeren; Lions Rhijnhart verzorgt het activiteitenprogramma, de locatie, het eten, het vervoer naar en van de activiteiten en last but not least, levert handjes.

Het idee achter de Diamantweek

  • Geef kids van 11-15 jaar een onvergetelijke week in eigen land.
  • Neem de jongeren mee ‘op avontuur’ !
  • Geef de jongeren de aandacht die ze op die leeftijd nodig hebben.
  • Benader hen als de groeibriljanten die ze zijn.
  • Laat de jongeren onvermoede kwaliteiten van zichzelf ontdekken.
  • Geef de jongeren positieve feedback en inzicht in hun eigen talent.

Wat gaan ze doen?

  • Ze maken kennis met Alphen en IVN, hebben een zeil- en roeidag in Nieuwkoop, gaan creatief aan de slag met graffitikunstenaar en kleintheater, verkennen Archeon en gaan waterskiën bij Wet&Wild: kortom een week vol verrassingen! Lees het ook in de media.

Alle sponsoren: bedankt!

  • Combiwel werkt al jaren met deze jeugd en selecteert de jongeren voor de Diamantweek op basis van de informatie die zij hebben. Combiwel werkt nauw samen met partners in het onderwijs, de zorg en woningbouw.
  • Sponsoren zoals Wet&Wild, Stichting Rijnkade 1630, Jumbo, Hoogvliet, Fizzi, Archeon, van Keeken schoenen, Hollands Kaascentrum en Parktheater maken de Diamantweek mede mogelijk. Namens alle kids, Combiwel en Lions Rhijnhart, dank daarvoor!