Woensdag 1 oktober 2014 ontvingen IVN jeugleden Jop, Jasmijn en Sabrina een cheque ter waarde van €1000 van Lionsclub Alphen Rhijnhart. De lionsclub schenkt dit bedrag als bijdrage voor de realisatie van het nieuwe IVN Amfitheater dat op dit moment voor de jeugdgroepen de Vlinders en de Fladderaars gebouwd wordt. Lions Rhijnhart haalde het sponsorgeld op door de verkoop van fruitstruikjes en door het IVN gemaakte bloemenpersjes op de Alphense jaarmarkt .

Ieder jaar staat Lions Rhijnhart met een kraam op de jaarmarkt om geld te verzamelen voor een alphens goed doel. Lionsleden Bob Rosielle en Daniëlle Coenen overhandigden namens de club de cheque aan de aanwezige Vlinders en Fladderaars. Danielle Coenen: kinderen leren hoe mooi de natuur is door hen zelf te laten onderzoeken hoe die natuur in elkaar zit, is natuurlijk een prachtig streven van de jeugdwerkgroepen van het IVN. En ouders die meekomen pikken en passant ook nog wat kennis mee. Door het amfitheater kunnen kinderen voortaan buiten in de natuur de jeugdworkshops volgen: hiervoor hebben wij met plezier op de jaarmarkt onze kelen schor geroepen.”

Gerda Bonninga, jeugdcoördinator van het IVN: Dit bedrag was het laatste stukje dat wij nodig hadden voor ons mooie amfitheater, we zijn er heel blij mee. Daarnaast hebben wij van de Lions voor in de tuin nog fruitstruikjes gekregen. Het laatste lege plekje in de tuin is nu gevuld met bramen, roze en gele frambozen. Het wordt smullen volgend jaar.”

Op dit moment wordt het amfitheater bij het bezoekerscentrum van het IVN gebouwd en aanstaande zondag om 14.00 uur officieel geopend in aanwezigheid van de kinderen, ouders en sponsoren.

————————————————- einde persbericht ————————————————

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Secretaris Lions Rhijnhart Alphen – Ellen de Raaf 06 13834190; e-mail: alphen.rhijnhart@lions.nl