Skip to content

De Diamantweek: een week vol verrassingen en complimenten!

In de media

De tiende editie van de Diamantweek was een succes!

Van 15 tot 19 augustus 2022 bezochten 28 Amsterdamse kids en hun begeleiders Alphen om te genieten van een week vol mooie activiteiten. Lions Rhijnhart en Stichting Combiwel verzorgden samen de Diamantweek 2022. Op het programma stonden onder andere een bezoek aan het stadhuis met burgemeester en kinderburgemeester, hutten bouwen bij het IVN, dieren huggen op de kinderboerderij, spelletje midgetgolf en bowlen, twee dagen waterplezier met roeien en varen (op de Nieuwkoopse plassen en onze Zegerplas), de bestorming van het klimpark, een ontdekkingstocht in Archeon inclusief boogschieten en zelf pizza bakken, fitnessen met Jip en een heuse bonte avond.  Kortom: een week vol verrassingen én complimenten!

Aankomst in Archeon waar de kids vijf dagen logeren.

Het idee achter de Diamantweek

  • Geef kids van 11-15 jaar een onvergetelijke week in eigen land.
  • Neem de jongeren mee ‘op avontuur’ !
  • Geef de jongeren de aandacht die ze op die leeftijd nodig hebben.
  • Benader hen als de groeibriljanten die ze zijn.
  • Laat de jongeren onvermoede kwaliteiten van zichzelf ontdekken.
  • Geef de jongeren positieve feedback en inzicht in hun eigen talent.

Hutten bouwen bij het IVN

 

Alle sponsoren: bedankt!  Deze week is alleen mogelijk door de steun van vele sponsoren zoals St.Rijnkade 1630, de Jumbo, Blokland BV Ter Aar, Rotary Woubrugge, Fizzle, Archeon, het IVN, van Keeken Schoenen en Wet&Wild. Ook de opbrengsten van de Alphense jaarmarkt en de Sing along 2022 komen ten goede van de Diamantweek.

Op 20 september brachten enkele Lions een bezoek aan Amsterdam waar tijdens de ‘terugkomavond’ samen met ouders en kinderen is terug gekeken op een onvergetelijke week.

Combiwel zet zich in voor inwoners in Amsterdam met uiteenlopende sociaal-economische achtergronden en zij begeleidden de jongeren deze week; Lions Rhijnhart verzorgde het programma, de locatie, het eten, het vervoer naar en van de activiteiten en beleefde alle avonturen mee. In 2017 verzorgde Lions Rhijnhart voor het eerst de Diamantweek.

Persbericht 14 augustus 2022

 

Impressie Diamantweek 2022

Impressie Diamantweek 2017