Skip to content

Alle eendjes in het water

Op 29 juni 2013 duiken duizenden badeendjes in het water bij Rijnhaven. En dat allemaal voor het goede doel. Samen met Rotary Alphen houdt Lions Rhijnhart voor de tweede keer in de clubgeschiedenis een Duckrace. De opbrengst van de  verkoop van de eendjes die de Duckrace houden, gaat naar vier goede doelen: Special Heroes van  de Prisma School, de Alphense Reddingsbrigade, Vrienden van Oudshoorn en Stichting Autisme. 

De eigenaar van het snelste badeendje, krijgt een mooie prijs: een vliegreis naar Frankrijk, 5 dagen in een kasteel en daar de beschikking over een lelijke eend. De Lions en Rotarians verkochten de eendjes op allerlei plekken in Alphen voor 5 euro per stuk. De totale opbrengst van de Duckrace  (na aftrek van de kosten) bedraagt bijna €20.000!

De goede doelen ontvangen ieder € 4.500 ontvangen. De overige €1.600 gaat naar de Goede Doelen pot van beide clubs, om in de toekomst kleine sponsoraanvragen te kunnen honoreren. Bekijk wat de goede doelen met het geld hebben gedaan in goede-doelen-overzicht-duckrace-2013

Bekijk ook het artikel uit het Alphens Nieuwsblad van 25 april 2013.