Eerste zwaaistenen in Alphen zijn gelegd

Sinds 21 januari 2021 is het een nieuwe sport in Alphen: zwaaien voor een glimlach! In alle kernen van de gemeente Alphen komen plekken waar je naar elkaar kunt zwaaien. Vanaf de straat, naar de ander achter de ramen. De plekken worden aangegeven met ‘zwaaistenen’, speciale tegels of tegelstickers met de tekst : zwaai je mee? De eerste zwaaitegels liggen voor verpleeghuis Rietveld aan de Lisdodde kant, op de Hoflaan en de JP Coenlaan.

Een samenwerkingsverband tussen gemeente Alphen aan den Rijn, Tom in de buurt en onze club Lions Rhijnhart maken dit project mogelijk. Het is de kracht van de eenvoud. De tegel nodigt uit tot zwaaien, maar het is veel meer. Dat je elkaar niet vergeet: even naar elkaar omzien geeft een goed gevoel! Juist in corona tijd leven veel mensen binnen: de zwaaistenen gaan over verbinding en gezelligheid in de wijk. De menselijke maat middenin een wereldwijde pandemie. Ook in de edelstenenbuurt is het eigen wijkteam druk bezig met zwaaistenen in alle 14 straten.

Weet je een plek voor de tegel? Mail ons: zwaaisteenalphenaandenrijn@gmail.com en we gaan aan de slag! Zwaaien is samen glimlachen, gezelligheid, de ander zien staan, (oog-)contact, betrokkenheid, een kleine moeite, plezier hebben en waardevol :-).

Kijk voor nóg meer informatie op de website van Corinne Tijsseling de bedenkster van dit concept. Of luister naar ons Lionslid Daniëlle Coenen in dit radio-interview