Skip to content

Koffie voor de voedselbank

2017-03-06-20-24-45
DE en oud geld

Februari 2021 Voor de zesde keer houden de Lionsclubs Alphen en Rhijnhart de DE waardepuntenactie. De waardepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de voedselbank Alphen aan de Rijn e/o. De punten zijn net geteld en dit jaar komen we uit op 400.000 punten, goed voor 800 pakken koffie! Aan de koffiepuntenactie is ook de inzameling van vreemd en oud geld ten behoeve van oogoperaties in derde wereld landen gekoppeld. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s.

Achtergrondinformatie

Wat begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is uitgegroeid tot een grootse nationale happening. Elk jaar worden landelijk door vele lionsclubs miljoenen D.E-waardepunten ingezameld. Vorig jaar werd het recordaantal van ruim 65 miljoen koffiepunten gehaald, goed voor 134.000 pakken koffie! De Alphense Lions DE-waardepuntenactie is dus onderdeel van een landelijke DE-Lionsactie.

Onder geselecteerde huishoudens verspreidt de voedselbank wekelijks pakketten met voedselproducten, die merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar worden gesteld. Koffie is een product waar de voedselbank om zit te springen: het is lang houdbaar en wordt daarom nauwelijks gedoneerd.

In de media 1.  2.

Telactie in 2016

2017-03-06-20-29-08
de-spaarpuntendoos-2