Skip to content

Sinds maart 2020 liggen de meeste activiteiten – waaraan onze club zou bijdragen – door de komst van het coronavirus noodgedwongen stil. NL Doet, het bezoek van de Tjernobylkids, Samenloop voor Hoop, de Alphense jaarmarkt en Sing A long. En voorlopig is het einde van corona helaas nog niet in zicht. Maar we zitten zeker niet stil! Wat in 2020 wél doorging en in 2021 doorgaat:

Sinds 21 januari 2021 is het een nieuwe sport in Alphen: zwaaien voor wat aandacht en een glimlach! In alle kernen van de gemeente Alphen komen plekken waar je naar elkaar kunt zwaaien. Vanaf de straat, naar de ander achter de ramen. De plekken worden aangegeven met ‘zwaaistenen’, speciale tegels of tegelstickers met de tekst : zwaai je mee? Het is de kracht van de eenvoud. De tegel nodigt uit tot zwaaien, maar het is veel meer. Dat je elkaar niet vergeet! Juist in coronatijd leven veel mensen binnen: de zwaaistenen gaan over verbinding en gezelligheid in de wijk. Heb je een idee waar de tegel goed past? Mail ons: zwaaisteenalphenaandenrijn@gmail.com en we gaan aan de slag!

De internationale Peace Poster Contest 2020-2021. Ook in Alphen gingen leerlingen van 11,12 en 13 jaar weer aan de slag met het maken van de mooiste vredestekening. Dit jaar is het thema: ‘Elkaar helpen geeft vrede’.

Op World clean-up day, zaterdag 19 september 2020, hielpen we om Alphen zwerfafval vrij te maken. Met prikkers, hesjes en handschoenen gingen we op pad: een paar uur later waren we zeven vuilniszakken met zwerfafval ‘rijker’. Deze actie leidt ertoe dat Lions Rhijnhart het komend jaar structureel aan de slag gaat met de bestrijding van zwerfafval in Alphen! Wordt vervolgd dus.

Op 8 juni 2020 bestond Zorgcentrum Rietveld vijf jaar. Het verpleeghuis kon dit eerste jubileum vanwege de coronacrisis helaas niet vieren zoals ze graag wilden. Wij hebben het verpleeghuis toch kunnen verrassen! In plaats van een muziekinstallatie voor het feest, hebben we drie soundbars als verjaardagscadeau gegeven. Hiermee kan de activiteitencommissie álle bewoners in de tuin, op balkon of in woonkamer, op ieder gewenst moment laten genieten van hun favoriete muziek.