Skip to content

In de corona periode

Sinds maart 2020 liggen veel activiteiten waaraan wij normaal meedoen door corona stil. Denk aan NL Doet, het bezoek van de Tjernobylkids, Samenloop voor Hoop, de Alphense jaarmarkt en Sing A long. Het einde van de coronamaatregelen komt nu, mei 2021, in zicht. We hebben veel  zin om onze handen weer volop uit de mouwen te steken!

Toch zaten we in 2020-2021 niet stil. We maakten de uitslag van de Peacepostercontest online bekend, Douwe Egberts punten werden verzameld, we zoomden ieder twee weken, sportten met de jeugd uit Alphen, wandelden samen op gepaste afstand, deelden Valentijnshartjes uit bij de verzorgingshuizen, prikten volop zwerfafval en plaatsten zwaaistenen.

Op World clean-up day, 19 september 2020 én 20 maart 2021, hielpen we om Alphen zwerfafval vrij te maken. Met prikkers, hesjes en handschoenen gingen we op pad: een paar uur later waren we velen vuilniszakken met zwerfafval ‘rijker’.

Op 8 juni 2020 bestond Zorgcentrum Rietveld vijf jaar. Het verpleeghuis kon dit eerste jubileum vanwege de coronacrisis helaas niet vieren zoals ze graag wilden. Wij hebben het verpleeghuis toch kunnen verrassen! In plaats van een muziekinstallatie voor het feest, hebben we drie soundbars als verjaardagscadeau gegeven. Hiermee kan de activiteitencommissie álle bewoners in de tuin, op balkon of in woonkamer, op ieder gewenst moment laten genieten van hun favoriete muziek.