Skip to content

Sinds maart 2020 liggen de meeste activiteiten – waaraan onze club zou bijdragen – door de komst van het coronavirus noodgedwongen stil. NL Doet, het bezoek van de Tjernobylkids, Samenloop voor Hoop, de Alphense jaarmarkt en Sing A long. En voorlopig is het einde van corona helaas nog niet in zicht.

Maar we zitten zeker niet stil! Wat wél doorgaat is de jaarlijks, internationale Peace Poster Contest. Ook in Alphen gaan leerlingen van 11,12 en 13 jaar weer aan de slag met het maken van de mooiste vredestekening. Dit jaar is het thema: ‘Elkaar helpen geeft vrede’. De prijsuitreiking van de winnende tekeningen vindt plaats op vrijdag 30 oktober: dit keer niet live in Da Vinci maar digitaal.

Op 8 juni 2020 bestond Zorgcentrum Rietveld vijf jaar. Het verpleeghuis kon dit eerste jubileum vanwege de coronacrisis helaas niet vieren zoals ze graag wilden. Wij hebben het verpleeghuis toch kunnen verrassen! In plaats van een muziekinstallatie voor het feest, hebben we drie soundbars als verjaardagscadeau gegeven. Hiermee kan de activiteitencommissie álle bewoners in de tuin, op balkon of in woonkamer, op ieder gewenst moment laten genieten van hun favoriete muziek.

Op World clean-up day, zaterdag 19 september, hielpen we om Alphen zwerfafval vrij te maken. Met prikkers, hesjes en handschoenen gingen we op pad: een paar uur later waren we zeven vuilniszakken met zwerfafval ‘rijker’. Deze actie leidt ertoe dat Lions Rhijnhart het komend jaar structureel aan de slag gaat met de bestrijding van zwerfafval in Alphen! Wordt vervolgd dus.