Skip to content

Culinaire wandeltocht voor Jan de Rijk-prijs

Zondag 7 oktober 2018: ruim 100 wandelaars lopen door Alphen tijdens Dis & Dat, een culinaire wandeltocht georganiseerd door Lions Rhijnhart. Tijdens deze tocht bezoeken de wandelaars vier verschillende restaurants voor een voor-, tussen- en hoofdgerecht en sluiten af  in het vierde  restaurant met een nagerecht. De opbrengst van deze culinaire happening is gekoppeld aan de Jan de Rijk prijs.

Lions Rhijnhart kent deze prijs, ingesteld ter nagedachtenis aan Lionslid Jan de Rijk, geboren en getogen Alphenaar en actief vrijwilliger, om het jaar toe aan een actieve vrijwilliger in Alphen aan den Rijn en omgeving. De Jan de Rijk prijs is een geldbedrag dat door de winnaar besteed mag worden aan een door hem haar zelf gekozen goed doel.

Op 7 oktober 2018 ontving Paul van Hooff de prijs uit handen van president Clary Pijnappel in bijzijn van Riet de Rijk. Paul van Hooff is al jarenlang dagelijks actief vrijwilliger bij één van de oudste speeltuinen in Alphen: speeltuin Vreugdeoord. Martijn Walvis, voorzitter van de speeltuin, meldt dat zonder de vrijwillige en enthousiaste inzet van onder andere Paul, de speeltuin een beheerder cq tuinman in dienst zou moeten nemen. En dat zou ten koste gaan van de organisatie van activiteiten. Lions Rhijnhart vindt dit een mooie reden om Paul eens in het zonnetje te zetten!

In 2016 ontving Jessica van der Kwaak (van Stichting Joy) de eerste Jan de Rijk.

Ken jij iemand die volgens jou in aanmerking komt voor de Jan de Rijk-prijs 2020? Vul het voordrachtformulier in en mail dit (volledig ingevuld) naar alphen.rhijnhart@lions.nl. Wil je weten aan welke verwachtingen de kandidaat moet voldoen? Bekijk hier de richtlijnen.

Culinaire wandeling door Alphen

3k0

Paul van Hooff ontvangt de JdR-prijs 2018

dsc_0899