Skip to content

Peace Poster 2020 – 2021 ‘Elkaar helpen geeft vrede’

Lions Clubs International organiseert voor de 33e keer de Peace Poster Contest (PPC). Het PPC-thema 2020-2021 is: ‘Elkaar helpen geeft vrede’ Honderdduizenden kinderen over de hele wereld geven via een poster uiting aan hun idee over Vrede: het is ontroerend om te zien hoe zij hierover denken.

Lions clubs Alphen en Alphen Rhijnhart organiseren ook dit jaar weer samen de inmiddels bekende tekenwedstrijd in Alphen a/d Rijn. Met de start van het nieuwe schooljaar gaan de kids uit groep 8 aan de slag met de mooiste vredestekening (peace poster). In de week van 12 oktober moeten de posters klaar zijn en wordt er op de scholen gejureerd.

Per groep worden de vier ‘beste’ tekeningen meegenomen: deze tekeningen hangen vanaf vrijdag 16 oktober 2020 in Da Vinci (Euromarkt 2: ze zijn te bekijken tot 30 oktober). Uit deze tekeningen kiest een vakkundige jury een winnaar per groep. Door Corona is de prijsuitreiking dit jaar niet in Da Vinci maar digitaal op vrijdag 30 oktober 2020. Informatie hierover volgt nog. 

De drie winnende tekeningen uit Alphen gaan naar de regionale finale en worden daar opnieuw beoordeeld door een jury. De winnende poster van de regio gaat daarna naar de landelijke finale. De winnende poster van ons land wordt naar de internationale finale gestuurd. Op de Lions-VN dag in maart 2021 wordt onze landelijke winnaar in het zonnetje gezet en de internationale einduitslag bekend gemaakt.

 

Winnaars 2019

Alphen aan den Rijn Op 1 november 2019 maakte burgemeester Liesbeth Spies – na de inmiddels traditionele, spetterende trommelsessie – de winnaars bekend van de Alphense Peaceposter wedstrijd 2019. De derde prijs is voor Cham Pintawana van de Hobbitburcht (rechts), de 2e prijs is voor Sanne Janssen van het Spectrum (links) en de winnares van de alphense Peaceposter 2019 is Shantely van Wingerden van Het Nieuwe Ambacht (midden). Er deden in totaal 700 leerlingen mee uit 24 groepen 8.

Op 23 november 2019 werd de landelijke winnaar van de Peaceposter Contest 2019-2020 bekend: Luuk Koeleman uit Lochem. Luuk van harte gefeliciteerd! Hierboven staat de winnende tekening.

Achtergrondinformatie

De peaceposter actie wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International. De gedachte is dat kinderen over de hele wereld bezig gaan met het thema “Vrede”. Wat denkt en voelt een kind bij het woord Vrede en kan het kind dit in een tekening vatten? Eén van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. De internationale prijsuitreiking vindt altijd plaats op de Lions VN Dag in maart. De eerste wereldwijde peaceposter actie was in 1988 en sinds 1994 doet Nederland mee.

Alphense winnares Shantely van Wingerden