Skip to content

‘We are all connected’

Internationale winnares Peaceposter

Bekendmaking winnaar in Alphen

De winnende peaceposter van Irene Polychronakis

Lions Clubs International organiseert in 2021 voor de 34e keer de Peace Poster Contest (PPC). Het PPC-thema 2021-2022 is: ‘We zijn allemaal verbonden’ Honderdduizenden kinderen over de hele wereld geven via een poster uiting aan hun idee over Vrede: het is ontroerend om te zien hoe zij hierover denken. Lions clubs Alphen en Alphen Rhijnhart organiseren ook dit jaar weer samen de tekenwedstrijd in Alphen a/d Rijn. Tot begin oktober zijn ruim 750 kids uit groep 8 aan de slag met het maken van de mooiste vredestekening (peace-poster). Vanaf 17 oktober 2021 hangen de mooiste tekeningen weer in winkelboulevard DaVinci waar iedereen ze kan bekijken. Op 29 oktober wordt net zoals vorig jaar via een video bekend gemaakt wie de winnende tekening heeft gemaakt. Veel plezier allemaal!

Afgelopen jaar (2020)

Op 30 oktober 2020 is coronaproof via een video (ww: PPC2020) – op de Alphense scholen bekend gemaakt wie dit jaar in Alphen de winnende vredestekening heeft gemaakt: Irene Polychronakis van Het Mozaiek (groep 8B). Haar prachtige tekening is hierboven te zien: drie verschillende mensen die elkaar in drie verschillende situaties helpen. Irene, namens alle Alphense lions: proficiat! Op 19 december werd bekend dat Alicia Huizer van het Minkemacollege in Woerden de winnares is van de landelijke finale. Haar poster (zie hieronder) is naar het Lions hoofdkwartier in de Verenigde Staten gestuurd. Haar uitleg: ‘Zonder vrede blijft de aarde verscheurd. De jongen en het meisje hebben elkaar nodig om de breuk te helen. Ieder zit geketend aan zijn eigen helft en zonder elkaar is alles verloren’  Techniek: waterverf en pen.

Op de Lions VN-dag op 10 april 2021 is de internationale winnares bekend gemaakt: Yue Zheng, 13 jaar oud, gesponsord door de Dalian De Long Lions Club in China. Zie hierboven een filmpje van de winnares en hieronder haar winnende tekening.

Achtergrondinformatie

De peaceposter actie wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International. De gedachte is dat kinderen over de hele wereld bezig gaan met het thema “Vrede”. Wat denkt en voelt een kind bij het woord Vrede en kan het kind dit in een tekening vatten? Eén van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. De internationale prijsuitreiking vindt altijd plaats op de Lions VN Dag in maart. De eerste wereldwijde peaceposter actie was in 1988 en sinds 1994 doet Nederland mee. Het afgelopen jaar deden alleen al in ons district 48 scholen mee met in totaal 2400 kids.

Alphense winnares 2020-2021 Irene Polychronakis

Winnares Irene PPC 2020

Peaceposter 2020-2021: anders dan anders

Bekijk de online prijsuitreiking op deze video (ww:PPC2020)

De prijsuitreiking in 2019