Skip to content

OP BEZOEK IN ALPHEN

11 april 2018: ruim dertig kinderen uit Tjernobyl zijn bij ons te gast voor een middagje Avifauna. Het is een prachtige, zonnige dag. Na een rondleiding met een gids, mogen de kids vogels voeren. De vogelshow en ravotten in de speeltuin maken het feest compleet. We sluiten de middag af met patat en een kroket: wat is het toch altijd weer leuk om die kids een middag op sleeptouw te nemen! Met dank aan Avifauna die dit alles gesponsord heeft!

De Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen aan den Rijn biedt ‘om het jaar’ een thuis voor kinderen (7-10 jaar) uit de door de Tsjernobyl-ramp (1986) getroffen gebieden in Wit-Rusland. Dit ‘thuis’ is voor acht weken bij een gastgezin in de Alphen aan den Rijn en omgeving.

Het verblijf in een totaal andere omgeving heeft een positief effect op de gezondheid van het kind. Gedurende deze acht weken volgen de kinderen een normaal schoolprogramma onder leiding van een eigen juf en worden tal van culturele en sportieve activiteiten georganiseerd zoals excursies, zwemmen, spelletjes ochtend etc. Daarnaast vindt een medische controle plaats zoals gebits- en oogcontrole.

Klik hier voor meer informatie.

Met dank aan sponsor Avifauna

2018-04-11-15.03.41