Skip to content

Lions zijn toch van blabla en dikke auto’s?

Nee dus! Vaak hebben mensen geen idee wat een ‘Lions Service club’ inhoudt of denken aan een club met suffe kakkers. Op 1 april 2019 brachten we met een ludieke actie dat beeld onder de aandacht én zetten het recht. Lions willen graag het verschil maken in de maatschappij! Een Lion zijn is niet suf.

Imago probleem

Vroeger waren Lions wél vaak rijke mannen maar gelukkig is dat veranderd. Iedereen kan Lion worden! Er zijn volop vrouwelijke Lions en het duffe imago schudden we af met jonge leden. Wereldwijd zijn miljoenen Lions actief.

Wat is een Lion?

Lion word je niet om groot netwerk te krijgen. Een Lion helpt en steekt graag de handen uit de mouwen voor de samenleving. Voor alle Lions wereldwijd is het motto “We Serve” : je zet je in voor goede doelen, belangeloos. Daarnaast ligt de nadruk op vriendschap en het delen van kennis. ”Vrijwillig, maar niet vrijblijvend” geldt nog steeds, maar minder streng: betrokken zijn is vooral belangrijk!

Alphen Rhijnhart helpt lokale doelen

Onze Lionsclub bestaat uit 23 mannen en vrouwen. We kiezen Alphense projecten en activiteiten uit om te ondersteunen. We maken niet simpelweg geld over: we organiseren hiervoor evenementen en zijn doeners! We zetten ons belangeloos in voor de samenleving en ieder doet dat op zijn of haar eigen manier.

In tijden van Corona

Sinds maart 2020 lagen veel activiteiten noodgedwongen stil maar nu, juni 2021, popelen we om weer onze handen uit de mouwen te steken!

Hoe word je een Lion?

Voorheen moest je als lid bij een Lionsclub gevraagd worden: ook die tijd is gelukkig voorbij! Wil je Lion worden? Meld je bij een van onze leden of via de website. Je wordt eerst drie maanden aspirant-lid en als het van beide kanten bevalt, kom je definitief onze club versterken. Wil je eerst eens een kijkje nemen bij onze vergadering? Ook dan ben je welkom, beter nog: we kijken er naar uit!

Activiteiten en projecten

Op de homepage zie je voorbeelden van onze projecten en activiteiten. In vogelvlucht: we organiseren gave evenementen zoals het Dank-U-Wel-feest, Sing Along en Diamantweek, we slaan de handen ineen bij fundraisacties zoals de Duckraces en Dis&Dat, leveren Sinterklazen en Kerstmannen, staan op de Alphense jaarmarkt, ontvangen kinderen uit Tjernobyl en verzorgen happenings in verpleeghuizen zoals Oudshoorn.