Skip to content

Lions zijn toch van blabla en dikke auto’s?

Nee dus! Vaak hebben mensen geen idee wat een ‘Lions Service club’ inhoudt en zit het elitaire en oubollige imago van de ‘serviceclub’ ons in de weg. Op 1 april 2019 brachten we met een ludieke actie dat beeld onder de aandacht én zetten het recht. Lions willen graag het verschil maken in de maatschappij, met hun enthousiasme en inzet! Een Lion zijn is niet suf.

Imago probleem

Vroeger waren Lions inderdaad rijke mannen: rechters, chirurgen en bestuurders van grote bedrijven. Zij kwamen bijeen en wilden iets terugdoen voor de maatschappij. Gelukkig is dat sterk veranderd. Er zijn volop vrouwelijke Lions en het oubollige imago schudden we af met jonge leden: iedereen kan Lion worden! Wereldwijd zijn miljoenen Lions actief.

Wat is een Lion?

Lion word je niet om groot netwerk te krijgen, om nieuwe business te creeëren of om de titel die internationaal deuren opent. Een Lion steekt wél graag de handen uit de mouwen en doet goed voor de samenleving. Voor alle Lions is het motto “We Serve” : ze zetten zich in voor goede doelen. Daarnaast ligt de nadruk op vriendschap en het delen van kennis. Het credo ”vrijwillig, maar niet vrijblijvend” geldt nog steeds, maar minder streng: betrokken zijn is vooral belangrijk!

Alphen Rhijnhart ondersteunt vooral lokale doelen

Onze Lionsclub bestaat uit 25 mannen en vrouwen van alle leeftijden. We kiezen Alphense projecten en activiteiten uit om te ondersteunen. We maken niet simpelweg geld over: we organiseren hiervoor evenementen en zijn doeners! We zetten ons vrijwillig in voor de samenleving en ieder doet dat op zijn of haar eigen manier.

In tijden van Corona

Sinds maart 2020 liggen de meeste activiteiten noodgedwongen stil: zo is NL Doet niet doorgegaan, is het bezoek van de Tjernobylkids gecanceled en ging ook Samenloop voor Hoop niet door. Wél hebben we verpleeghuis Rietveld vanwege haar 5-jarig jubileum (op maandag 8 juni 2020) alvast verrast met drie soundbars: hiermee kunnen álle bewoners in de tuin, op balkon of in woonkamer, genieten van hun favoriete muziek! De zomer komt eraan, dus swingen maar.

Hoe word je een Lion?

Voorheen moest je als lid bij een Lionsclub gevraagd worden: ook die tijd is gelukkig voorbij! Wil je Lion worden? Meld je bij een van onze leden of via de website. Je wordt eerst drie maanden aspirant-lid en als het van beide kanten bevalt, kom je definitief onze club versterken. Wil je eerst eens een kijkje nemen bij onze vergadering? Ook dan ben je welkom, beter nog: we kijken er naar uit!

Activiteiten en projecten

Op de homepage zie je voorbeelden van onze projecten en activiteiten. In vogelvlucht: we organiseren gave evenementen zoals het Dank-U-Wel-feest, slaan de handen ineen bij fundraisacties zoals de Duckraces en Dis&Dat, leveren Sinterklazen en Kerstmannen, staan op de Alphense jaarmarkt, ontvangen kinderen uit Tjernobyl en verzorgen happenings in verpleeghuis Oudshoorn. In oktober 2019 organiseren wij weer een Sing Along en in 2020 staat een klassiek openluchtconcert gepland voor alle inwoners van Alphen.

De 1 april posteractie brengt op een ludieke manier onze échte motivatie om Lion te zijn onder de aandacht!