Skip to content

GEEF JOUW OUDE IPOD EEN NIEUWE KANS

Inzamelactie ipods

M&M helpt mensen met dementie in verpleeghuizen en andere zorginstellingen met muziek. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat favoriete muziek aan diepe herinneringen raakt, waardoor dementerende mensen weer ‘levendiger’ kunnen worden en meer plezier ervaren! M&M traint zorgprofessionals om afspeellijsten te maken van de favoriete muziek van patiënten en die op een iPod te zetten. 

Ruim 40 Lionsclubs hielden van 9 januari tot 12 maart 2017 een landelijke iPod-inzamelingsactie voor Music & Memory. De inzamelactie verliep moeizaam, ondanks alle promo-acties. Mensen vinden het een mooi initiatief, maar iPpods worden vaak nog gebruikt óf zijn al weggegooid. Toch hebben alle Lionsclubs samen een kleine 1000 iPods ingezameld. Dank aan allen die hebben meegeholpen: met deze iPods is een groot aantal verpleeghuizen aan een starterskit geholpen.

Achtergrondinformatie Music & Memory

In de VS is Music en Memory al een groot succes. BNR nieuwsradio heeft op 12 januari uitgebreid aandacht aan het onderwerp geschonken. Luister hier naar het interview met de initiatiefnemers. Lange termijn wens: er zijn 2.326 verpleeghuizen en zorginstellingen in Nederland. Om al deze locaties een Music & Memory iPod-kit te kunnen geven zijn er 23.260 iPods nodig! Kijk ook op de website www.lionsap.nl/music-memory.html of zie hier de landelijke lions-poster