GEEF JOUW OUDE IPOD EEN NIEUWE KANS

Inzamelactie afgerond: 19 ipods opgehaald

M&M helpt mensen met dementie in verpleeghuizen en andere zorginstellingen met muziek. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat favoriete muziek aan diepe herinneringen raakt, waardoor dementerende mensen weer ‘levendiger’ kunnen worden en meer plezier ervaren! M&M traint zorgprofessionals om afspeellijsten te maken van de favoriete muziek van patiënten en die op een iPod te zetten. 

Ruim 40 Lionsclubs hielden van 9 januari tot 12 maart 2017 een landelijke iPod-inzamelingsactie voor Music & Memory. De inzamelactie verliep moeizaam, ondanks alle promo-acties. Mensen vinden het een mooi initiatief, maar iPpods worden vaak nog gebruikt óf zijn al weggegooid. Lions Rhijnhart heeft in totaal 19 iPods ingezameld, dit is ook het gemiddelde bij de andere lionsclubs. Eind maart wordt bekend gemaakt hoeveel Ipods de 40 lionsclubs samen kunnen overhandigen aan Music en Memory. Dan wordt ook bekeken of we deze actie volgend jaar zullen herhalen.

Dank aan allen die hebben meegeholpen: met ‘onze’ 19 iPods kunnen we in ieder geval twee verpleeghuizen aan een starterskit helpen! Ipods kunnen nog steeds ingeleverd worden. In Alphen aan den Rijn: Coenen: Spanjesingel 26, 2408 CH, Muns: Dr. Lovincklaan 14, 2405 CM. In Noorden: van Smoorenburg, Voorweg 15, 2431 AL.   In Hazerswoude-Rijndijk: Rosielle: Watermanhof 16, 2394 PB.

Achtergrondinformatie Music & Memory

In de VS is Music en Memory al een groot succes. BNR nieuwsradio heeft op 12 januari uitgebreid aandacht aan het onderwerp geschonken. Luister hier naar het interview met de initiatiefnemers. Lange termijn wens: er zijn 2.326 verpleeghuizen en zorginstellingen in Nederland. Om al deze locaties een Music & Memory iPod-kit te kunnen geven zijn er 23.260 iPods nodig! Kijk ook op de website www.lionsap.nl/music-memory.html of zie hier de landelijke lions-poster

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.