Skip to content

ALPHENSE PROJECTEN

In 2020 stond de nieuwe locatie van Atelier Verfstreken op ons NL-Doet-lijstje. Helaas door corona ging de klusdag op het laatste moment niet door.

Atelier Verfstreken (van Ipse de Bruggen) is op 2 april van dit jaar naar haar nieuwe locatie aan de van Boetzelaerstraat 9A verhuisd. Bij Atelier Verfstreken kunnen mensen met beeldend talent en een verstandelijke beperking zich ontwikkelen tot kunstenaar. Er werken wekelijks 25 van deze bijzondere kunstenaars bij Verfstreken. Ieders talenten tot bloei kunnen laten komen, dat is waar Atelier Verfstreken voor staat. De originele kunst van mensen met een beperking levert een positieve bijdrage aan de kunst- en cultuursector van Alphen a/d Rijn.

Vrijwel ieder jaar steekt Lions Rhijnhart tijdens de nationale NL DOET dagen in maart de handen uit de mouwen om een alphens project verder te helpen. Zo knapten we met vele andere vrijwilligers speeltuin Vreugdeoord op, pimpten we de kinderboerderij, brachten we diverse keren een bezoek aan Oudshoorn, schilderden we voor de scouting, kreeg de fietstunnel bij het Wellantcollege een opknapbeurt en staken we de handen uit de mouwen bij de oudste speeltuin van Alphen, de S.B.V Bloemhof!

 

20120317-lions-nl-doet-054