Op 23 november was de landelijke winnaar van de Peaceposter Contest 2019-2020 bekend: Luuk Koeleman uit District 110 BZ. Luuk van harte gefeliciteerd! Wie weet reis jij naar Amerika: we duimen voor je! Hierboven staat de winnende tekening.

Op 1 november 2019 maakte burgemeester Liesbeth Spies – na de inmiddels traditionele, spetterende trommelsessie – de winnaars bekend van de Alphense Peaceposter wedstrijd 2019. De derde prijs is voor Cham Pintawana van de Hobbitburcht (rechts), de 2e prijs is voor Sanne Janssen van het Spectrum (links) en de winnares van Peaceposter 2019 is Shantely van Wingerden van Het Nieuwe Ambacht (midden). Er deden in totaal 700 leerlingen mee uit 24 groepen 8.

Lions Clubs International organiseert dit jaar voor de 32e keer de Peace Poster Contest (PPC) voor kinderen in de gehele wereld. Deelname staat open voor kinderen die 11,12 of 13 jaar oud zijn. Het thema 2019 – 2020 is: De-reis-van-vrede. Honderdduizenden kinderen over de hele wereld geven via een poster uiting aan hun idee over Vrede: het is ontroerend om te zien hoe zij hierover denken. Lions clubs Alphen en Alphen Rhijnhart organiseerden ook dit jaar weer samen de inmiddels bekende tekenwedstrijd in Alphen a/d Rijn.

Vredestekeningen 2019 in Da Vinci.

Achtergrondinformatie

De peaceposter actie wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International. De gedachte is dat kinderen over de hele wereld bezig gaan met het thema “Vrede”. Wat denkt en voelt een kind bij het woord Vrede en kan het kind dit in een tekening vatten? Eén van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. De internationale prijsuitreiking vindt altijd plaats op de Lions VN Dag in maart. De eerste wereldwijde peaceposter actie was in 1988 en sinds 1994 doet Nederland mee.

Regels-voor-deelname-aan-peace-poster-actie

[/vc_column_text][/vc_column]

Shantely van Wingerden winnares Peaceposter 2019

winnares-shantely-van-wingerden-
20191101_174052-002
[/vc_row]
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.