De vredestekeningen in woonboulevard Da Vinci

Vrijdag 2 november 2018:  woonboulevard Da Vinci stroomt vol met jeugd en ouders, voor de finale van de jaarlijkse Lions vredesposterwedstrijd. Ruim 800 kinderen uit groep 8 van 25 basisscholen uit Alphen aan den Rijn e.o. deden mee en het thema ‘Aardig zijn helpt’ bood veel inspiratie. Een vakjury beoordeelde de tekeningen en ruim 100 tekeningen zijn in Da Vinci tentoongesteld: maar wie heeft de mooiste tekening gemaakt? Na een spetterend optreden met trommels, roepen wethouder Gert-Jan Schotanus en Lions voorzitster Clary Pijnappel drie leerlingen naar voren.

Op de 1e plaats: Julian Verkade, op de 2e plaats: Rabia Colak en op de 3e plaats: Sam KerpershoekDe drie winnaars staan rechts in beeld samen op de foto met daaronder de motivatie van Julian voor zijn winnende tekening. Julian heeft theaterbonnen gewonnen en een graffiti workshop van kunstenaar Joost Zwanenburg. De drie winnaars gaan door naar de districtsfinale en misschien wel landelijke finale? Op 24 november is tijdens de Nationale Conventie in Arnhem bekend gemaakt dat Dagmar van der Zalm (11 jaar) van de Gevers Deynootschool uit Voorschoten (= uit ons district!) de landelijk winnares is geworden van de Peaceposter Contest 2018. Op de Lions VN-dag op 9 maart 2019 in Den Haag wordt Dagmar gehuldigd. Hieronder zie je haar winnende tekening.

Van vrijdag 21 december t/m zondag 6 januari is in het Omniversum in Den Haag een selectie van de mooiste vredestekeningen tentoongesteld.

Achtergrondinformatie

De peaceposter actie wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International. De gedachte is dat kinderen over de hele wereld bezig gaan met het thema “Vrede”. Wat denkt en voelt een kind bij het woord Vrede en kan het kind dit in een tekening vatten? Het thema van de peaceposter voor 2018-2019 is: Aardig zijn helpt. Eén van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. De internationale prijsuitreiking vindt altijd plaats op de Lions VN Dag in maart. De eerste wereldwijde peaceposter actie was in 1988 en sinds 1994 doet Nederland mee.

Regels-voor-deelname-aan-peace-poster-actie

De drie winnaars uit Alphen

winnaars-peaceposter-2018

Julian's winnende tekening

img_4362-002

Julian's motivatie

knipsel-peaceposter-2
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.