Vrijdag 2 november 2018:  woonboulevard Da Vinci stroomt vol met jeugd, voor de finale van de jaarlijkse Lionstekenwedstrijd. Dit jaar is het thema van de peaceposter contest: ‘Aardig zijn helpt’. Ruim 800 kinderen uit groep 8 van 25 basisscholen uit Alphen aan den Rijn e.o. deden mee aan deze tekenwedstrijd. Een vakjury heeft alle tekeningen van de leerlingen beoordeeld. Ruim 100 tekeningen zijn in woonboulevard Da Vinci tentoongesteld: maar wie heeft de mooiste tekening gemaakt? Na een spetterend optreden met trommels, roepen wethouder Gert-Jan Schotanus en Lions voorzitster Clary Pijnappel drie leerlingen naar voren.

Op de 1e plaats: Julian Verkade, op de 2e plaats: Rabia Colak en op de 3e plaats: Sam KerpershoekDe drie winnaars staan hieronder samen op de foto! Rechts ervan lees je de motivatie van Julian voor zijn winnende tekening. Julian heeft theaterbonnen gewonnen en een graffiti workshop van kunstenaar Joost Zwanenburg. De drie winnende peaceposters gaan door naar de districtsfinale en we houden jullie op de hoogte wie van hen misschien wel verder gaat naar de landelijke finale.

Achtergrondinformatie

De peaceposter actie wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International. De gedachte is dat kinderen over de hele wereld bezig gaan met het thema “Vrede”. Wat denkt en voelt een kind bij het woord Vrede en kan het kind dit in een tekening vatten? Het thema van de peaceposter voor 2018-2019 is: Aardig zijn helpt. Eén van de doeleinden van Lions Clubs International is het tot stand brengen en in stand houden van begrip tussen de volkeren van de wereld. Dit is ook de missie van de VN. De internationale prijsuitreiking vindt altijd plaats op de Lions VN Dag in maart. De eerste wereldwijde peaceposter actie was in 1988 en sinds 1994 doet Nederland mee.

Regels-voor-deelname-aan-peace-poster-actie

Julian's motivatie

knipsel-peaceposter-2

De peaceposters in Da Vinci

da-vinci-peaceposter
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.