Nederland Doet

Lions Rhijnhart doet mee aan deze jaarlijks terugkerende landelijke vrijwilligersdagen, gesteund door het Oranjefonds. In de afgelopen jaren zijn o.a. een Franse middag en Hollandse middag georganiseerd voor bewoners van een verzorgingstehuis in Alphen aan den Rijn, is meegewerkt aan het opknappen van de Kinderboerderij en hebben de leden spellen gemaakt voor de Scouting.

Duckrace

duckrace

In juli 2013 is een Duckrace georganiseerd met badeendjes in de Rijn. Ditmaal in samenwerking met de Rotaryclub Alphen aan den Rijn. De opbrengst van de verkoop van eendjes (ca. € 20.000) was bestemd voor 4 lokale goede doelen.

Mosselavond

In maart 2014 is een gezellige feestavond met mosselen en smartlappen georganiseerd. De opbrengst kwam ten goede aan de Stichting Jarige Job. Deze stichting bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een ‘echte’ verjaardag d.m.v. cadeautjes, versiering en een traktatie voor op school.

Jaarmarkt Alphen aan den Rijn

Jaarlijks op de derde woensdag van september verkopen de leden van Lions Rhijnhart artikelen voor een goed doel. In 2014 is voor € 1.000 verkocht aan fruitstruiken. Dit bedrag is geschonken aan IVN Jeugd als bijdrage voor het nieuwe IVN Amfitheater voor de jeugdgroepen Vlinders en Fladderaars.

Peace Poster

650 kinderen uit groep 8 van 21 basisscholen uit Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Zwammerdam en Woubrugge hebben in oktober 2014 getekend voor de vrede. Zij doen hiermee mee aan de 27e Internationale Lions Vredesposterwedstrijd 2014. In Alphen aan den Rijn wordt dit al voor de 9e keer georganiseerd door Lionsclub Alphen aan den Rijn en Lions Rhijnhart Alphen aan den Rijn. Het thema van 2014 is ‘Vrede, Liefde en Begrip’.