Inzamelactie DE-punten: koffie voor de voedselbank!

flyer-de
Januari 2023

Het was weer zover DE waardepunten tellen, het achste jaar alweer. Weer hebben we het vorige jaar overtroffen met meer dan 200.000 punten. Het totaal voor dit jaar was 819.665 punten. Dit aantal punten is goed voor 1639 pakken Douwe Egbert koffie. Al deze pakken gaan naar de Voedselbank. Die kunnen dit zeker goed gebruiken. In Nederland zijn 132.000.000 DE punten geteld, een enorm aantal en goed voor 210.000 pakken DE koffie.

Achtergrondinformatie

Wat begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is uitgegroeid tot een grootse nationale happening. Elk jaar worden landelijk door vele lionsclubs miljoenen D.E-waardepunten ingezameld. De Alphense Lions DE-waardepuntenactie is dus onderdeel van een landelijke DE-Lionsactie. Zie ook het landelijke persbericht en landelijk overzicht van verdeling van pakken koffie.

Onder geselecteerde huishoudens verspreidt de voedselbank wekelijks pakketten met voedselproducten, die merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar worden gesteld. Koffie is een product waar de voedselbank om zit te springen: het is lang houdbaar en wordt daarom nauwelijks gedoneerd.

Aan de koffiepuntenactie is ook de inzameling van vreemd en oud geld ten behoeve van oogoperaties in derde wereld landen gekoppeld. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s.

Januari 2022

De punten zijn geteld en het is ongelooflijk: de zevende editie van de alphense DE waardepuntenactie levert 607.000 punten op. Ruim 200.000 punten meer dan vorig jaar! Misschien dat onze inwoners tijdens corona meer koffie dronken of de kasten extra goed opgeruimd hebben? We zijn in ieder geval ongelooflijk trots op deze opbrengst. De waardepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor bijna 2200 pakken koffie voor de alphense voedselbank. Dank aan alle winkeliers waar de punten afgegeven konden worden! Gall&Gall en Jumbo in de Herenhof, AH in de Ridderhof, Aarhof en Nieuwkoop, Sportschool Bezemer, Primera en vishandel Sluizeman in de Baronie, Lemkes bloemen in de Atlas, Gezondheidscentrum Vitalis, Verpleeghuis Oudshoorn, Serviceflat Driehoorne en de regiobank in ter Aar.

In de media 1.  2.

Telactie in 2022

DE punten tellen
de-spaarpuntendoos-2