KOFFIE VOOR VOEDSELBANK ALPHEN AAN DEN RIJN E.O.

Ruim 800 pakken koffie = het resultaat van de DE-koffiepunten-actie!

In december 2017 hielden de Lionsclubs Alphen en Rhijnhart weer de DE waardepuntenactie. De waardepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de voedselbank Alphen aan de Rijn e/o. Op 8 januari 2018 zijn de punten geteld en het resultaat is prachtig: ruim 400.000 DE-punten, goed voor 810 pakken koffie! Vorig jaar leverde de actie ruim 450.000 DE-punten op en in 2015 verzamelden de alphenaren ruim 900.000 DE-punten (= 1.755 pakken koffie). Bijzonder mooie resultaten dus.

Alle puntenverzamelaars: bedankt! Ook de winkeliers die als verzamelpunt wilden fungeren: Etos (winkelcentrum Atlas); Jumbo, Ten Brink Food, Albert Heijn (Herenhof); Albert Heijn (Aarhof + Ridderhof + Nieuwkoop); Primera en Visspecialist Sluizeman (Baronie); Buurtsuper Attent (in het rooie dorp); Jawi Sportcentrum, De Bron, de Goede Herder Kerk, Verpleeghuis Oudshoorn.

Achtergrondinformatie

Onder zo’n 200 geselecteerde huishoudens (gezinnen en alleenstaanden) verspreidt de voedselbank wekelijks pakketten met voedselproducten, die merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar worden gesteld. Koffie is een product waar de voedselbank om zit te springen: het is lang houdbaar en wordt daarom nauwelijks gedoneerd. De Alphense Lions DE-waardepuntenactie is onderdeel van een landelijke DE-Lionsactie die zes jaar geleden in Voorburg als spontane lokale actie is begonnen. In 2016 leverde de inzamelactie landelijk 110.000 pakken koffie opDouwe Egberts sponsort de actie door de opbrengst met 15% te verhogen en de koffie kosteloos bij de plaatselijke voedselbanken te bezorgen!

In de media 1.  2.

2017-03-06-20-24-45
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.